چادر مسافرتی یکی از وسایل لازم برای سفرهای بین شهری ست که توانسته است مکانی ثابت در صندوق خودرو خانوادههای ایرانی برای خود باز کند. چادر زدن در طبیعت و شب مانی در طبیعت یکی از بهترین کارهایی ست که میتوان در یک طبیعت گردی تمام عیار انجام داد که قطعا تجربهای فوق العاده خواهد بود و میتواند لذت سفر را دوچندان کند. در ادامه ۱۰ نکته طلایی اقامت در چادر مسافرتی را برای شما همراهان گرامی جمع آوری کردهایم پس با دانستنی های اقامت در چادر مسافرتی در ادامه با ما همراه باشید.
نوع چادر که میخواهید تهیه کنید را با توجه به نیازهای خود و محلی که میخواهید به آنجا سفر کنید انتخاب نمایید. از خود بپرسید که در چه فصلی کمپ زنی خواهید کرد و چه نوع چادری نیاز خواهید داشت. چند نفر همراه شما خواهند بود و آیا چادر خودشان را دارند یا خیر. چقدر قیمت برای شما اهمیت دارد و تا چه اندازه کیفیت چادر برایتان مهم است؟ یکی از نکات مهمی که حتما باید به آن توجه کنید این است که بطور میانگین به همراه چند نفر به کمپینگ می روید و سپس اندازه ی چادر خود را انتخاب نمایید.
اگر قرار است حین سفر در چادر اقامت داشته باشید حتما قبل از سفر از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید زیرا این وسیله قرار است سرپناه شما در سفر باشد. چادرتان را باز کنید و قسمتهای مختلف آن مثل عدم داشتن پارگی، سالم بودن میله ها، سالم بودن زیپ و... را چک کنید. اگر به تازگی چادر را تهیه کردهاید حتما قبل از سفر حداقل یکبار چادر را باز و بسته کنید تا بخوبی از نحوه استفاده از آن اطمینان حاصل نمایید.
اولین نکتهای که هنگام چادر زدن با آن مواجه خواهید شد انتخاب بهترین مکان برای چادر زدن است. برای این کار بهتر است سطحی صاف و فاقد هرگونه خار و سنگ را برگزینید. زمینهای شنی و ماسهای معمولا سطحی صاف و نرم را در اختیار شما قرار میدهند و میتوانند مکانی مناسب برای برپایی کمپ و چادر زدن باشند. همچنین میبایست از خشک بودن زمین اطمینان حاصل کنید تا از انتقال رطوبت به کف چادر و داخل آن جلوگیری شود. از ایمن بودن محل نیز اطمینان حاصل کنید برای این منظور نکات زیر را در نظر داشته باشید.
الف) از چادر زدن در کنار رودخانهها و کف درهها، محل جاری شدن روان آبهای فصلی (مسیلها)، مکانهایی که خطر ریزش سنگ وجود دارد، کنار دیوارههای سنگی، گودالها و علفزارها خودداری کنید.
ب) مکانی را انتخاب کنید که در دید باشد تا اگر خدایی ناکرده حادثهای پیش آمد نیروهای امدادی بتوانند به راحتی و در زمان کوتاه تری به شما دسترسی داشته باشند.
پ) زیر پلها و معابر یا محلهای عبور و مرور مردم چادر نزنید. همچنین دقت کنید چادر نباید در جهت باد باشد.
ت) از زدن چادر در مجاورت چشمهها خودداری کنید زیرا حیوانات شبها برای استفاده از آب چشمه میآیند که این مسأله میتواند ایمنی شما را به خطر بیندازد
س) از برپایی چادر زیر درختان خصوصا در مواقع بارندگی به علت خطر صاعقه جدا پرهیز نمایید . در مواقع بارندگی درختان حجم زیادی از آب را روی خود نگه میدارند و این خود علاوه بر خیس کردن بیشتر چادر شما خطر برق گرفتگی را افزایش میدهد.
ش) دقت کنید که چادر شما در مسیر عبور حیوانات قرار نداشته باشد. همچنین در زمان بیرون آمدن و داخل شدن به چادر در آن را ببندید چون حیوانات موذی مانند مار، عقرب و... سریع داخل چادر میروند.
طبخ غذای مناسب، مغزی و سبک خصوصا در کمپینگهای چند روزه اهمیت بیشتری پیدا میکند. بهتر است غذاهایی را انتخاب کنید که زمان پخت کمتری دارند و سبُک و مغزی هستند. از مواد غذایی استفاده کنید که قابل بسته بندی هستند و زود فاسد نمیشوند. بهتر است قبل از سفر برنامه غذایی خود را تهیه کنید این کار موجب صرفه جویی در هزینه و انرژی شما میشود.
با توجه به اینکه در کدام فصل سال سفر میکنید و به کجا سفر میکنید سعی کنید رختخواب خود را همراه داشته باشید!. یکی از نکات مهم برای اقامت در چادر مسافرتی داشتن رخت خواب مناسب شامل پتوی گرم یا کیسه خواب، بالشت و تشک نرم و ... میباشد. اگر خواب خوبی نداشته باشید صبح روز بعد کِسل و کم انرژی هستید که میتواند تاثیر زیادی در روحیه شما داشته باشد پس وسایل خواب مناسب با خود همراه بیاورید.
باتوجه به شرایط آب و هوایی منطقه، میزان رطوبت، گرمی هوا، بارندگی و... سعی کنید لباسهای مناسب و مختلف با خود همراه داشته باشید. در شرایط سخت طبیعت که از امکانات روزمره زندگی خبری نیست اولین چیزی که به کمک شما میآید همین لباسهایتان است.
برای تامین روشنایی محل کمپ خود چارهای بیاندیشید. استفاده از لامپهای مخصوص کمپینگ، چراغ قوه و فانوسهای برقی میتواند به خوبی روشنایی داخل چادر را تامین کند. همچنین در صورت امکان در خارج از چادر و با فاصله از آن آتش روشن کنید. برپایی آتش نزدیک چادر میتواند با تغییر جهت ورزش باد منجر به آتش سوزی شود برای این کار حداقل ۵ متر فاصله در نظر بگیرید.
چادرهای مسافرتی معمول که اکثر خانوادهها از آنها استفاده میکنند معمولا تنها در فصول گرم سال قابل استفادهاند و در صورت سردی هوا امکان بودن در این چادرها فراهم نمیباشد. اگر در فصلی گرم به کمپینگ می روید در صورت امکان یک دستگاه خنک کننده با خود ببرید و از آن برای خنک کردن محیط چادر استفاده کنید. همچنین در فصول سرد به یاد داشته باشید که هرگز از زغال یا آتش برای گرم کردن چادر مسافرتی خود استفاده نکنید.
خوابیدن در چادر زمانی به بدترین شکل خود تبدیل میشود که احساس کنید تا نصفه در یک گودال آب فرو رفتهاید!. اگر چادر شما خیس شد میتوانید از یک اسفنج یا باند برای تمیز کردن و خُشک کردن آن استفاده کنید. استفاده از کفیهای ضد آب نیز روش دیگری ست این کفیها میتوانند هم در زیر چادر برای جلوگیری از ورود رطوبت کف به داخل چادر استفاده شوند و هم میتوان آن را در بالای چادر برای جلوگیری از ورود آب باران به داخل، استفاده کرد. همچنین بهتر است که تا حد ممکن خود را تمیز و خشک نگه دارید. هیچ کسی دوست ندارد در چادر مسافرتی و کنار فردی بخوابد که بوی مسیری را می دهد که آن روز طی کرده است!.
هم در هنگام برپایی چادر و هم در هنگام جمع کردن چادر نظافت را بخوبی رعایت کنید این کار موجب دردسر کمتر شما برای شستشو و یا برپایی مجدد چادر خواهد شد. آلودگیهایی مانند خاک و گِل را که ممکن است وارد چادر شده باشد کاملا تمیز کنید. شاخ و برگ درختان، سنگ ریزه، شن و ماسه و ... نیز جز آلودگیها محسوب میشوند. یک کیسه نایلون برای جمعآوری زبالههایتان در نظر بگیرید و زبالههایتان را هرگز در طبیعت رها نکنید.